01/20090
Gombával rakott karfiol
Tavaly decemberben torlódtak az események, sok mindennel elmaradtam. Több fotó és recept várja, hogy felkerüljön a Paszulyra. Fogalmam nincs, miért ezzel kezdem, talán azért, mert ez viszonylag egyszerű étel, és most ilyeneket kívánok a karácsony óta megevett mindenfélék után.
A rakott karfiol egy olyan nap készült, amikor este súlyos vacsora várt ránk, nem akartam, hogy az ebéd is nagyon nehéz legyen, esetleg ne jusson hely a vacsorának. A karfiol nagyon bekívánkozott a kosaramba, csak körül kellett néznem, mit rejt még a hűtő.
És találtam gombát, meg egy kevés darált húst. Ennél többre már nem is volt szükségem, remek egytálétel lett belőle. Tejföllel tálaltam.
A hús nyugodtan elhagyható, esetleg kevés rizzsel is lehet "dúsítani".
Hozzávalók:
fél kg karfiol
15 dkg darált marhahús
néhány szem gomba
egy kis fej hagyma
két tojás
10 dkg sajt
egy-egy csipetnyi oregáno, bazsalikom
só
két evőkanál olaj
vaj
A karfiolt rózsáira szedtem, megmostam, és sós vízben puhára főztem. A hagymát apróra vágtam, a forró olajon megdinszteltem, beletettem a darált hús, és megpároltam, és belekevertem a fűszereket. A gombát felszeleteltem, sóztam, és saját levében megpároltam.
Egy tűzálló tálat kivajaztam, beletettem a karfiolt, rászórtam a húst, majd a gombát. Ráöntöttem a felvert tojásokat, és meghintettem reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, 15 perc alatt sütöttem készre.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.