24
07/2008
A tárkony egy erdélyi konyhából kifogyhatatlan fűszernövény. Valahogy, valakitől minden évben kerül annyi, hogy az évi adagot el lehet tenni ecetbe. Szárítva nem is láttam, sőt ezt nem is fagyasztják, az ecetes tárkony hagyománya öröklődik, ki tudja mióta. Ez a módszer bevált…
23
07/2008
Kaptam egy darab ordát, amit gondosan becsomagoltam, és rábíztam a hűtőre, hogy a GBP-ig tartsa frissen. A fejemben az ordás palacsinta képe élt, de ahogy közeledett a nagy nap, egyre inkább világossá vált, hogy nem a legjobb ötlet. Mivel abba kell egy nyers tojássárgája is, és…
21
07/2008
Hát az úgy kezdődött, hogy a GBP-re egész héten nem volt időm készülni, így péntek este kellett valamit kiokoskodni. A Gabojsza által dicsért, és beszerzett, román nyelvű gasztroújságokat lapozgatva találtam egy előételt, amolyan falatkákat, amiben jól hasznosíthatónak tűnt…