09/20080
Az én durrrrva… márványsajt-krémem
A saját változatomat egy házibuliban találtam ki. Valami hasonló kencét eszegettünk, amikor bevillant, hogy ez a kombináció is finom lehet. Kipróbáltam, azóta viszonylag gyakran készítem.
Ez a krém viszonylag híg, mártogatósnak is kiváló. Répával, karalábéval, nyers karfiollal. Körtével, szőlővel remek vendégváró falat.
Durvaságát a viszonylag sok fokhagyma adja. Györgyi barátosném anyukájával nagyon sok évvel ezelőtt megegyeztünk, hogy ha az ember hagyma, vagy fokhagyma evésre adja a fejét, akkor mindegy, hogy keveset, vagy sokat fogyaszt. Ennek fejében mindig becsületesen belakmároztunk. Ezt az elvet követve a márványsajt-krémből sem szoktam sajnálni a fokhagymát.
Nem utolsó szempontként szól mellette: valóban két perc alatt van kész.
Hozzávalók:
10 dkg márványsajt
2-3 deci tejföl
4-5 gerezd fokhagyma
A fokhagymát megpucolom, és apróra vágom,/zúzom. A márványsajtot villával összetöröm, hozzákeverem a tejfölt és a fokhagymát. Friss kenyérrel (lehetőség szerint rozs-, vagy teljes kiőrlésűvel), nyers zöldségekkel, ősszel körtével, szőlővel tálalom.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.