06/20083
Sült spárga
Hamarosan lejár a spárga-szezon, és még nem készítettem. Pedig a gasztroblogokat figyelve nem egy receptről gondoltam, hogy ki kellene próbálni.
A szombati piacozáskor vásárolnom kellett tehát spárgát is, bár pontos elképzelésem nem volt, mi lesz belőle, viszont vasárnap villámgyorsan kellet ebédet produkálnom, annyira elszaladt ugyanis az idő – konyhaszekrényt szereltünk! -, hogy csak azt éreztük: most, azonnal, bármit.
Kikönyörögtem szűk fél órát, belelapoztam Joanne Harris francia konyhájába, előkaptam a bacon szalonnát, kettőt forogtam, és már készen is volt.
Hozzávalók: két személyre
fél kiló zöld spárga
vékonyra vágott bacon – 10-15 szelet
fél citrom leve
parmezán
A szalonnával kibéleltem egy tűzálló tálat, ráfektettem a spárgákat, amelyekről előzőleg levágtam a fehér szárvégeket. A spárgákat befedtem baconnel, majd a 180 fokra előmelegített sütőben tíz percig sütöttem, ezalatt a szalonnaszeletek szép pirosra sültek.
A forró spárgát meglocsoltam a citromlével, zöldségpucolóval parmezán forgácsokat faragtam rá, azonnal tálaltam.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Beatbull 2008.06.02. 20:35:00
nyugalom - június 24-ig szúrják a fehér spárgát, fagyasztva pedig kb. fél évig eláll ;) zöld pedig egész éven át terem és kapható is többé-kevésbé
Mindennapi Manna 2008.06.03. 12:17:00
A spárgát soha nem fagyasztottam, érdemes próbálkozni vele?
Beatbull 2008.06.03. 12:57:00
Annyit olvastam spárgafagyasztásra, hogy kb. 6 hónapig állnak el, csak utána inkább valami raguba vagy levesbe ajánlott tenni, mert kicsit puhák lesznek. Tippként azt olvastam még valahol, hogy fagyasztás előtt érdemes meghámozni, a hulladékokból a levet kifőzni, és a spárgát és a levet külön-külön befagyasztani.