04/20084
A pesto színeváltozása
Tavaly nyáron fedeztem fel a piacon a bordó bazsalikomot. Minden héten vettem egy csokorral, ameddig hazaértem, minden alkalommal megszólítottak, hogy mi az, mert gyönyörű. Szemeim előtt láttam is a színes akármit, ami majd készül belőle, ezért egy részét mélyhűtőben őriztem, és vártam az ihletet.
Amikor ráakadtam a pestós csirkemell-tekercsekre, éreztem, itt az igazi, szaladtam csirkemellért, és nekiláttam…
A bazsalikomot, olajat, fokhagymát beletettem a mixerbe, élveztem a színét, forgattam az edényt, csodáltam. A fenyőmagot majdnem ki is felejtettem, az utolsó pillanatban dobtam bele, és ó jaj, fájdalom: bezöldült a pesto! Lelkesedésem kicsit megcsappant, de végül nem engedtem a bánatnak, meg a vendégek érkezéséig sem volt sok idő, a tekercs elkészült. Spenótos krumplival ettük, nagyon finom volt. És majdnem szép:)
A pesto így készült, dió helyett fenyőmaggal. Sót is tettem bele.
Hozzávalók:
2 csirkemell
pesto
só, olívaolaj
A csirkemelleket kettévágtam, kiklopfoltam, majd megkentem pestoval. Feltekertem, és cérnával összekötöztem. Természetesen, ha megtaláltam volna a hústűket, azzal tűztem volna össze.
Jénai tálba tettem egymás mellé a tekercseket, kis olajjal meglocsoltam, sütőben 180 fokon sütöttem kb 30 percig.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.