20
09/2015
0

Fondant au chocolat - sokkolóan jó

durvacsokis.jpgFotó: Krumpli Béla

Durva csokoládétorta, amit ráadásul nagyjából 10 perc alatt lehet összerakni, további fél óra alatt megsül. A nehezebbik része a dolognak ezután kezdődik: meg kell várni, míg kihűl, és ez sajnos több óra is lehet. Hűtőben nem lehet gyorsítani a folyamatot, mert megdermed a csokoládé, és pont a krémességét veszíti el.

Este kell összerakni, és másnap reggel már nagykanállal lehet enni reggelire, és ha mázlink van, kitart uzsonnáig.

Még ennél a tortánál is praktikusabb, mert ebben a krém - ha figyelünk - belesül a tortába. Pontosabban nem sül bele, hanem kellően krémes marad, de nem kell külön foglalkozni vele.

Hozzávalók:

20 dkg csokoládé (70%-os)
24 dkg vaj
40 dkg tojás (mérettől függően 7-8 db)
34 dkg cukor
13 dkg liszt
1-2 evőkanálnyi zsálya apróra vágva, vagy morzsolva
csipetnyi só

A sütőt 170 fokra melegítjük. Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk, az aljára sütőpapírt teszünk.

A vajat felolvasztjuk, beleöntjük a csokoládét és addig kevergetjük, míg elolvad. Egy tálban simára elkeverjük a tojásokat a cukorral - nem kell felverni!

Hozzáöntjük a csokis keveréket és eldolgozzuk, majd beleszitáljuk a lisztet, beledobjuk a zsályát és összekeverjük.

Beleöntjük a formába, és 30-35 perc alatt megsütjük. A közepének még enyhén remegnie kell, ezért ki kell tapasztalni, hogy a saját sütőnkben hány perc alatt készül el.

A formában hagyjuk kihűlni, csak akkor szeletelhető.

Eredeti recept több cukorral és zsálya nélkül.

Címkék: torta desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr637802370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása