20
04/2012
0

Tormás medvahagyma-ágyon sült tojás

Fotó: Krumpli Béla

Már semmi nem indokolja, hogy ne írjak a Paszulyra, csak egyszerűen kiesett a napi rutinból a blogolás, és nehéz a visszatérés. Pedig néhány medvehagymás étel még várakozik, közben meg már kucsmagombából, turbolyából főzök, hála Gabojszáéknak:)

Idén a medvehagyma szezon nagy részét Kolozsváron töltöttük, ahol ismét felfedezték, és a piacok telítve voltak vele. Sok-sok pénzért az árusok azt is elárulták volna, hogy hol lehet szedni, állítólag az árban benne van egy pontos térkép, amit ők rajzolnak. Végül nem éltünk e remek lehetőséggel, annyi medvehagymát vittünk haza, hogy néhány ételt kipróbálhassak.

Például ezt a tormás medvehagymát, ami mindannyiunkat meglepett, hogy mennyire finom. Először el is gondolkodtam, hogy ugyan minek tennék bele zöldhagymát, meg fokhagymát, a medvehagyma úgyis elnyomja, de kiderül: tévedtem. Nagyon jól harmonizálnak egymással, és kiegészítik egymást. Minél többféle zöld kerül egy ételbe, annál finomabb lesz.

Hozzávalók:


50 dkg medvehagyma
2 szál újhagyma
2 szál zöld fokhagyma
1 ek frissen reszelt torma
3-4 tojás
4-5 ek olaj + a tál kikenéséhez

bors

A zöldségeket megpucolom, megmosom, és apróra vágom, felkarikázom. A felforrósított olajba teszem, és néhány percig kevergetem, míg a medvehagyma összeesik. . Belekeverem a tormát, és leveszem a tűzről, sóval, borssal ízesítem. Egy tűzálló tálat (vagy négy kisebbet) kiolajozok, belesimítom a medvehagymakrémet, egy kanál hátával kis mélyedéseket alakítok ki, ezekbe beleütöm a nyers tojást. 180 fokra előmelegített sütőben megsütöm. (Amikor a tojások megsültek, kész van.) Melegen, hidegen is finom.

A Bucataria pentru toti márciusi száma nyomán.

Címkék: főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr415593561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása