04
04/2012
0

Medvehagymás vaj, vajas medvehagyma

Fotó: Krumpli Béla

A medvehagyma szezon elején jöttünk haza Kolozsvárra, kénytelen voltam magammal hozni egy adagot, hogy le ne maradjunk róla. Itthon még nem fedeztük fel a lelőhelyet, az árusok, érthető módon, nem árulják el, hogy hol szedik.

Idén is nagyon egyszerű ételekkel kezdtem, olyanokkal, amikbe nyersen kerül bele a medvehagyma, hogy érezzük az ízét. Azt, hogy tavasz van, mert az idő ezt nem mindig gondolja így. Vasárnap többször alakult ki hóvihar, tegnap, a hegyekben hatalmas hómezőket láttunk még, és az erdőkben is sok a hófolt.

Medvehagymás vajas kenyérrel kezdtük, pontosabban az én olvasatomban vajas medvehagymával megkent kenyérrel. Nagyon sok medvehagymát apróra vágok és kevés vajjal elkeverem. Ebben a formájában kenyérre lehet kenni, nem szóródik szanaszét a medvehagyma, a vajban kioldódnak az illóanyagok, érződik az íze. Nem győzök eleget készíteni.

Hozzávalók:

25 dkg puha vaj
sok medvehagyma

A medvehagymát apróra vágom, és elkeverem a puha vajjal. Friss kenyeretkínálok mellé..

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr325593563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása