04/20120
Medvehagymás vaj, vajas medvehagyma
Fotó: Krumpli Béla
A medvehagyma szezon elején jöttünk haza Kolozsvárra, kénytelen voltam magammal hozni egy adagot, hogy le ne maradjunk róla. Itthon még nem fedeztük fel a lelőhelyet, az árusok, érthető módon, nem árulják el, hogy hol szedik.
Idén is nagyon egyszerű ételekkel kezdtem, olyanokkal, amikbe nyersen kerül bele a medvehagyma, hogy érezzük az ízét. Azt, hogy tavasz van, mert az idő ezt nem mindig gondolja így. Vasárnap többször alakult ki hóvihar, tegnap, a hegyekben hatalmas hómezőket láttunk még, és az erdőkben is sok a hófolt.
Medvehagymás vajas kenyérrel kezdtük, pontosabban az én olvasatomban vajas medvehagymával megkent kenyérrel. Nagyon sok medvehagymát apróra vágok és kevés vajjal elkeverem. Ebben a formájában kenyérre lehet kenni, nem szóródik szanaszét a medvehagyma, a vajban kioldódnak az illóanyagok, érződik az íze. Nem győzök eleget készíteni.
Hozzávalók:
25 dkg puha vaj
sok medvehagyma
A medvehagymát apróra vágom, és elkeverem a puha vajjal. Friss kenyeretkínálok mellé..
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.