05/20080
Rakott tészta
Gyorsan elkészül, amolyan igazi „bármit bele” második fogás, vacsora, szinte bármilyen tésztából készülhet. Ha marad belőle, mi másnap, hidegen is szeretjük. Maradékok felhasználására is remek fogás, vagy arra az esetre, ha gyorsan kell összedobnunk valamit. Ráadásul mutatós is.
A mostaniba medvehagyma meg olajos, aszalt paradicsom került.
Hozzávalók:
személyenként egy maroknyi tészta
medvehagyma
olajos aszalt paradicsom
három tojás
4 kanál tejföl
10 deka sajt
olívaolaj
só
A tésztát megfőztem, lecsöpögtettem. Közben a medvehagymát apróra vágtam, kevés forró olajba beleforgattam, egy-két percig pároltam. A paradicsomot szintén felaprítottam, majd a medvehagymával együtt összekevertem a főtt tésztával, sóztam, és beletettem egy kis olajjal kikent tepsibe. A tojásokat villával felvertem, belekevertem a tejfölt, megsóztam és ráöntöttem a tésztára. Tetejére sajtot reszeltem, és 180 fokra melegített sütőben fél órát sütöttem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.