03
01/2018
1

Koreai marharagu

kicsimarha_1.jpg

Bevásároltam első osztályú, boldog marha húsából. Nem keveset, mert akkor még úgy tudtam, vendéglátók leszünk itthon. Végül úgy alakult, mégis mi utaztunk.

Pedig a fagyasztott dolgokról is leszoktam már, részben, mert zacskóban lehet megvásárolni csak, részben, mert úgy alakítom az étrendünket, hogy valóban többnyire csak szezonális dolgokat eszünk. Mondjuk boldog marhához sem lehet naponta hozzájutni, szóval mondhatom, hogy éppen szezonja volt...

Na mindegy, most több minőségi marhanyakat meg lábszárat eszünk a megszokottnál, ez legyen a legnagyobb bajunk. Nagyon szeretem a különböző ragukat, végtelenül jól lehet variálni a különböző fűszerekkel, zöldségekkel, gyümölcsökkel.

Ez a koreai ihletésű marha volt. Egy kis kimchit el tudtam volna még képzelni mellé, de sokkal jobban esett nem kimozdulni, szóval majd legközelebb:) A cukortól nem kell megijedni, nem lesz édes tőle, csak olyan teltebb ízű.

A ragu nem volt csípős, mivel a társaságban volt olyan, aki egyáltalán nem bírja az erős ételeket. Mellé kínáltam csípős, füstölt paprikát, amit már nem is tudom, honnan szereztem be, éppen ideje volt elfogyasztani.

Hozzávalók:

1 kg marhanyak
3 ek szójaszósz
2 ek nádcukor
2 ek almaecet
1 ek natúr szezámolaj
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej hagyma
1 közepes, édes alma
1 ek frissen reszelt gyömbér
1 sárgarépa
2-3 dl alaplé

a tálaláshoz:
pirított szezámolaj
újhagyma zöldje
szezámmag
valamilyen erős parikakrém, amennyiben igény mutatkozik rá

A húst kis, vékony, kb 4*6 cm-es szeletekre vágom. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszelem, a fokhagymát, hagymát apróra vágom. Összekeverem a szójaszószt, cukrot, ecetet, szezámolajat, hagymát, almát, gyömbért, fokhagymát. Belekeverem a húst, és minimum 1 órát, max egy éjszakát pácolom.

Közben a répát megpucolom, nagylyukú reszelőn lereszelem. A húst beleöntöm egy lábosba a páclével együtt, belekeverem a sárgarépát, és fedő alatt, alacsony lángon főzöm. Időről-időre alaplevet öntök alá, és 2-3 óra alatt puhára főzöm.

Rizzsel tálalmom, meglocsolom kevés pirított szezámolajjal, megszórom újhagyma zöldjével és szezámmaggal.

Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Paszuly facebook oldalát, itt megteheted. Instagramon is követhetsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr3013547521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása