17
08/2017
0

Nyári báránysült oregánóval

jokicsibarany.jpg

Idén nem kértünk húsvéti bárányt, amit hagyományosan édesapa szerez be, majd elküldik nekünk Budapestre. Ökológiai lábnyoma ezzel jelentősen megnő, viszont biztos, vagy legalábbis azt hisszük, hogy ha szopós bárányként árulják, akkor valóban nem evett még füvet.

Bonyolultnak tartottam a bárány utaztatását Budapestre, nem volt hely a hűtőben, nemet mondtunk. Ám előrelátó apukám így is megvásárolta, és ők fagyasztották le, így eszünk még augusztusban is finom báránycombot - Kolozsváron.

A sültet nyáriasítottam, teleszórtam oreganoval, meg paradicsomot is sütöttem mellé, igazán nem panaszkodhatunk.

Az ilyen típusú sültet csak akkor érdemes készíteni, ha amúgy is a konyhában van dolgunk, ugyanis viszonylag gyakran kell pótolni az elpárolgott folyadékot. Ha abban bízunk ugyanis, hogy másik helyiségben bármit csinálhatunk, úgyis eszünkbe jut, akkor szinte biztos, hogy szenesedés lesz a vége.

Hozzávalók:

1 báránycomb
1 marék oregánó (nálam szárított)
1 paradicsom
1 kicsi hagyma
2 gerezd fokhagyma
0,5 dl olaj (hidegen sajtolt napraforgó, vagy olíva)
1,5 dl fehérbor

bors

Az olajat felforrósítom, a báránycombot minden oldalán megpirítom. Sózom, megszórom frissen őrölt borssal, oregánóval kevés vizet öntök alá, melléteszem a megpucolt zöldségeket, és fedő alatt sütni kezdem.

Ha elpárolgott a víz, két-három részletben a borral öntözgetem, majd visszatérek a vízre. 2-3 órát sütögetem lassú tűznél, azalatt biztosan elkészül.

 Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Paszuly facebook oldalát, itt megteheted. Instagramon is követhetsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr412756706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása