26
07/2016
0

Fiúk (és lányok) kedvence: terepmintás brownie

terepbrownie.jpg

Mindenféle okok miatt annyira nyaralásmentes nyarat terveztünk májusban, hogy annak sem jön össze a nálunk nyaralás, aki viszont azt tervezte.

Ezen most változtatunk, de nagy tanulság: ha az ember nyaralni akar menni, azt tervezze meg, ne bízza a véletlenre:)

Amikor észbe kaptunk, megpróbáltunk megszervezni egy balatoni hosszú hétvégét, de nem pont akkor zuhogott az eső két napig?!

Maradt Picasso meg Modigliani. Meg Francoise Gilot-t a Várfok Galériában, érdemes megnézni az ő munkáit is. Gilot Picasso szerelme volt, Paloma és Claude anyja. Ő az egyetlen, aki Picasso szerelmei közül még él. Kapcsolatukról könyvet is írt, a Túlélni Picassot, amiből aztán filmet is készítettek. Azt viszont egyáltalán nem muszáj megnézni, mi háromszor aludtunk bele, és végül feladtuk, soha nem tudjuk meg, hogy meghalt-e Picasso:)

Ha már nem jutottunk ki a természetbe, sütöttem egy terepszínű süteményt, van itthon matcha tea, jó lenne elhasználni, mielőtt ez is a kukában végzi. Állítólag nagyon romlékony teafajta. Azt nem tudom, honnan lehet megállapítani, hogy már nem jó, ezúttal hiszek a csomagoláson lévő szavatossági időnek.

A matcha teának a fanyarságán kívül nincs különösebb íze. Óvatosan kell adagolni, hogy ne legyen keserű a végeredmény, ugyanakkor érződjön, hogy beletettük. Akkor jó, ha a sütemény is jó zöld, de cseles, mert sütés után zöldebb lesz, mint előtte volt. Na erre varrjatok gombot.

A brownie Lantos Judit kerámia tányérját díszíti.

Hozzávalók:

a browniehoz:
17 dkg vaj
20 dkg cukor (és igen, ennyi kakaó mellé szükség van erre a cukormennyiségre)
9 dkg kakaó (sötét, holland, cukormentes)
¼ tk só
½ tk vanília
3 tojás
½ bögre liszt (1 bögre = 2,5 dl)

A vajat felolvasztjuk, beleöntjük a cukrot és a kakaót, és addig melegítjük, míg a cukor elolvad. Félretesszük. Az egész tojásokból habot verünk, ez jó pár percig eltarthat, de ezúttal ne spóroljunk az idővel. Sózzuk, beletsszük a vaníliát, majd hozzákeverjük a kakaós vajat és a lisztet. Sütőpapírral bélelt formába öntjük.

a cheesecakehez:
22,5 dkg tejszínes krémsajt (négybetűs bolt, sajátmárkás)
1 tk matcha teapor
2,5 dkg porcukor
1 tojássárgája

A sajtot habosra keverjük a cukorral, majd beledolgozzuk a tojássárgáját. Kicsit kevesebb, mint fél bögrényit kiveszünk, a maradékba belekeverjük a teát.

Kanállal a brownieba „csöpögtetünk” a zöld és a fehér cheesecake-ből, és a kanál nyelével mintákat rajzolunk bele.

170 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Jó esetben hidegen szeleteljük. Vagy nem, de akkor nem is bosszankodunk, amiért nem lehet szépen felvágni.

Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Paszuly facebook oldalát, itt megteheted. Instagramon is követhetsz.

Recept innen.

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr778914898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása