04
05/2015
0

Sültpaprikás csicseriborsó

paprika_krem_540.jpgFotó: Krumpli Béla

A sültpaprika a világ legjobb ételei közé tartozik, a Balkánon, és attól keletre, sütik is rendületlenül. Volt már szó erről itt a blogon. Ez a klasszikus saláta, de nagyon sok mindent ízesíthetünk vele.

A paprikát nyáron szoktam lesütni, olyankor kapható ehhez való paprika. Merthogy azt érdemes lesütni, amelynek marad húsa azután is, hogy az elszenesedett külső héját lehúztuk, de nem annyira vastag, hogy míg elszenesedik a héja, a húsa ne tudjon átsülni. A kaliforniai például az utóbbiak közé tartozik, míg a télen kápiaként árult paprikák az első csoportba.

Kettesével,  négyesével csomagolom zacskóba, mélyhűtőben tartósítom. Idén télen a sültpaprikával ízesített főzelékek voltak a kedvenceink, de több mártogatós is készült belőle. Mint például ez a csicseriborsó, ami majdnem hummus, de közben mégsem.

Hozzávalók:

25 dkg főtt csicseriborsó
4 db paprika
2 gerezd fokhagyma
1/5 citrom frissen facsart leve
4-6 ek olívaolaj

Minden hozzávalót egy tálba teszek, és botmixerrel krémesre keverem. Ízles szerint sózom, friss kenyérrel, nyers zöldségekkel tálalom.

Ha nincs kész sültpaprikám, a paprikát alufóliával bélelt tepsire teszem, és 200 fokon minden oldalukat szenesre sütöm. Egy edénybe rakom, és szorosan lefedem, hogy a gőz ne szökjön ki. Kb tíz perc múlva kiszedem a paprikákat, és a külső, megégett héjukat lehúzom.

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr707428580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása