18
05/2011
2

Spárgaszerelem



Fotó: Krumpli Béla

Nahát, hogy megszerettem a spárgát, el sem hiszem! - jegyezte meg Krmpl, miközben a spárgás rizottó utolsó rizsszemeit szedegette össze a tányérjáról. Nagyjából három éve dolgozunk rajta:)

Tudatos munka volt, kíváncsi voltam ugyanis, miért szeretik olyan sokan, miközben én gyakorlatilag semmi ízt nem éreztem, ha spárgát ettem. Most már megértem a rajongókat, idén mióta megjelent a piacon, állandóan van itthon. Készült belőle mindenféle, mindig valami új, nehogy megunjuk, de alaposan kihasználjuk a szezonját.

Leginkább azon mérem le, hogy beépült a tudatomba, hogy eszembe jutnak különböző ételek, nem kell szakácskönyvekben kutakodnom. Például ez a rántotta, ami igazán nem nagy szám, de amikor reggelire került a sor, tudtam, hogy spárgás rántotta lesz, nem a hűtőbe keresgélve jutott eszembe. A spárgák közé lehet tenni félbevágott koktélparadicsomot is, jól mutat, és még ízletesebb lesz a reggelink. Csak persze a paradicsomosról nem készült fotó.

Hozzávalók: (személyenként)

6-7 db spárga
3-4 koktélparadicsom (elhagyható)
2-3 tojás
diónyi vaj


A spárgát megtisztítom, két centiméteres darabokra vágom. A vajat felforrósítom, rádobom a spárgát, és három-négy perc alatt megpárolom. A tojásokat felverem, sózom, ráöntöm a spárgára, megsütöm. Azonnal tálalom.

Címkék: reggeli-vacsora

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr395593660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anonymous 2011.05.18. 12:04:34

Kedves Gasztroblogger!
A finom étel alapja a kreativitás, a bátor és harmonikus fűszerezés, valamint a minőségi alapanyagok használata. Nincs ez másként a legkisebbek esetében sem, csak a 6 hónapos-3 éves babáknál még arra is vigyázni kell, hogy a felhasznált alapanyagok megfeleljenek az adott korosztály igényeinek. Egy kismama számára mindig nehéz eldönteni, hogy mit adjon enni a babájának, hogyan főzzön számára a konyhában, és miben tér el a felnőttek étkezése a kicsik babaételétől. Nekik kíván segíteni a Nestlé Babarecept Versenye, amelyre szeretnénk a konyhában otthonosan mozgó gasztrobloggereket is meghívni. A táplálkozási irányelveknek megfelelő legkreatívabb recepteket a Nestlé értékes ajándékokkal jutalmazza. A legjobb és legérdekesebb ételeket majd a nagyközönség választja ki szavazás útján.
Bízunk benne, hogy sokan elfogadják a felkérésünket és részt vesznek majd a versenyen. A recepteket 2011. május 15. és 2011. június 15. között várjuk. További információt a www.mitegyenababa.hu, és a www.babareceptverseny.hu weboldalakon találhat.

Anonymous 2011.05.21. 10:22:00

A spárga a zöldségek "hercegnője" aki nem szereti annak nincsenek ízbimbói.
süti beállítások módosítása