17
05/2011
2

Spenótos, paradicsomos bárány



Fotó: Krumpli Béla

A spenót és a bárány nagy barátok. Kelet-Európában minden országnak megvan a saját spenótos-bárányos étele, de a párosítás hagyományosnak számít Ázsiában is. Nyilván az arányok változnak, illetve a fűszerezés. Van, ahol kevesebb spenóttal készítik, van, ahol curry kerül bele, de legalább egy kis római kömény. Mi teszünk bele paradicsomlevet és sok spenótot, amely annyira krémesre fő, hogy szinte kenyérre lehet kenni. Én sokszor csak a spenótot eszem ki belőle, a húst meghagyom Krmplnak. Úgy érzem, mindenki jól jár:)

A recept a wellingtoni hírmondó májusi számában jelent meg.

Hozzávalók:

1 kg bárány apróhús
1,5 kg spenót
2 dl paradicsomlé
egy csokor újhagyma (vagy egy vöröshagyma)
4 ek olaj
2 ek keményítő


A bárányt annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, felteszem főni. Amikor felfőtt, a vizet leöntöm róla, újjal töltöm fel, és ebben megfőzöm a húst. A spenótot megmosom, és nagyobb darabokra vágom. (Ha apróbb levelű, nem is kell felvágni.) A hagymát felkarikázom, az olajon megdinsztelem, majd rádobom a spenótot, és kevergetem, míg összeesik. Ráteszem a húst, felöntöm a levével, beleteszem a paradicsomlevet, sózom, és húsz percig főzöm. Ha túl sok a leve, besűrítem a keményítővel. Friss kenyérrel tálalom.

Címkék: főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr1005593661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hanna Frederick 2011.05.17. 15:50:14

Kiprobaltam, nagyon finom es nagy sikere volt!

Mindennapi Manna 2011.05.17. 16:36:22

Hanna, nagyon örülök!
süti beállítások módosítása