05
04/2011
2

Vad medvehagymaleves



Fotó: Krumpli Béla

A vadság a levesre vonatkozik természetesen, nem a medvehagymára. A leves attól vad, hogy tulajdonképpen nyersen került bele a medvehagyma, és utána sem főtt meg. Így elég csípős lett, azt hiszem, mások elé csak akkor merném kitenni, ha meggyőződtem, hogy szeretik a vad ízeket. Nekem viszont határozottan jól esett, és Krmpl is szerette, bár az első kanálnál meglepődött.

Azt meg csak csendesen jegyzem meg, hogy náthás lettem. Miután néhány napja gyakorlatilag csak medvehagymát eszem. De erről meg azt gondolom, hogy ha az ember elkezd tisztítani, akkor ne csodálkozzon, amikor kiürül mindaz, amitől éppen meg akar szabadulni...

Hozzávalók: (két személy részére)

fél l alaplé
8 dkg medvehagyma
három szem közepes krumpli
1-1,5 dl tejszín

néhány csepp jóféle olívaolaj

A krumplikat megpucolom, apró kockákra vágom, és annyi vízben, amennyi ellepi, főni teszem. Ha puhára főtt, öntök rá egy kis alaplevet, beleteszem a nagyobb darabokba tépett medvehagyma leveleket, és leturmixolom. Felöntöm a többi alaplével, beleteszem a tejszínt, sózom. Felforrósítom, tálaláskor teszek rá néhány cseppet Giuseppe valamelyik olívaolajából.

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr165593673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Formanek Csenge 2011.04.05. 12:07:39

Pályázat Gasztrobloggereknek!

Keressük a legjobb tokaji borecetes recepteket!

A Tokaji Borecet Manufaktúra Magyarországon egyedülálló módon kiváló minőségű tokaji borokból készít borecetet. A magas minőségű alapanyagokra garancia, hogy a szakmai berkekben is elismert Tokaj Nobilis borászat borait használjuk fel boreceteink készítéséhez.
Célunk, hogy kiváló alapanyagként hozzájáruljunk az Ön ételei magasabb minőségéhez!

Receptversenyünkre gasztrobloggerek jelentkezését várjuk, akik tokaji borecettel készült fogásokkal indulhatnak. Jelentkezés esetén postázzuk teljes mintapalettánkat, ezek segítségével kell az ételeket elkészíteni. A legjobb recepteket kiválogatjuk, és készítőjük nevével egyetemben publikáljuk egy Magyarországon elsőként megjelenő borecetes kiadványban.

Részletek:

http://tokajiborecet.hu/hirek/palyazat-gasztrobloggereknek

Judit 2011.04.05. 12:22:22

Ma nálunk is fog készülni medvehagymaleves, csak azt hiszem a szelídebb formája-:)))
süti beállítások módosítása