18
03/2009
0

Spenótos-pórés hajdina




A hajdina néha ízlik, néha nem. Böjt alatt, amikor több, egymás utána nap is hajdinát eszem, egy idő után sok lesz. Ezért bele szoktam főzni mindenféle zöldséget, és kicsit több fűszert keverek bele. Így már gond nélkül megeszem, és ízlik is.

Idén a legjobbkor jelent meg a friss spenót a piacon, pórét mindig vásárolok, mert az olyan jó. A hajdinához keverve pedig csodát tettek! Érdemes kísérletezni, igazán nagyon ízletes ételeket lehet készíteni hajdinából is, amit kár lenne kihagyni pusztán amiatt, mert valaki önmagában nem szereti az ízét.

Hozzávalók:

egy pohár (két deci) hajdina
két gerezd fokhagyma
két nagy marék spenót
egy darab póréhagyma (kb öt cm)
három-négy evőkanál szójaszósz (cukormentes)
egy evőkanál olívaolaj
egy kávéskanál római kömény

A hajdinát és a spenótot alaposan megmosom. A fokhagymát, pórét vékony karikákra vágom, a spenótot apróbb darabokra. Négy deci vízben, lassú tűzön mindent megfőzök. Ízesítem a szójaszósszal, és belekeverem a római köményt és az olajat.

Címkék: főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr565593809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása