11/20082
A laska, a sirítő és a lapító
Egyszer már írtam röviden arról, hogy Erdélyben sok mindent másként neveznek, mint Magyarországon. Egészen mulatságos dolgok sülhetnek a ki a dologból, hiszen a húst a lapítón potyolják a potyolóval. Túrós laskát főznek az aragázon, és almás tésztát sütnek a lerben. Ami azt jelenti, hogy a húst a vágódeszkán klopfolják a klopfolóval. A túrós laska túrós tésztát jelent, amit a gáztűzhelyen főznek, az almás tészta pedig a sütőben sült almás süteményt.
Készült egy székely-magyar szótár, aminek a táplálkozásra vonatkozó két részét lásd lejjebb. Mi nagyon jól szórakoztunk, remélem másnak is kellemes perceket szerez a "mű":)
Az eredeti szótár itt és itttalálható.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Anonymous 2008.12.05. 13:44:00
A többi rész es jóu!