10/20080
Fahéjas szilváslepény
Ki kellett próbálnom, és nagyszerűen működik! Mármint a csirkemájas lepény tésztája édes töltelékkel. Ezúttal a szilva nyert, de ez valóban minden gyümölccsel finom lehet, maradékból, túlérettből is.
Egy dologgal kell számolni: forrón nem lehet szeletelni, olyankor a teteje még nem elég szilárd.
Hozzávalók:
A tésztához:
egy egész tojás
15 dkg puha vaj
25 dkg liszt
só
egy evőkanál tej
A lisztet összekevertem a vajjal, beletettem a sót, a tojást és a tejet, és összegyúrtam. Ezúttal körülbelül 20 percig pihentettem hűtőben.
A töltelékhez:
35 dkg szilva
3 csapott evőkanál cukor
2 csapott evőkanál vaníliás cukor (itthon gyártott)
két tojás
0,75 dl tejszín
egy evőkanál rum
egy púpozott mokkáskanál fahéj
egy mokkáskanál kardamon
A hozzávalókat összeturmixoltam. (Nagyon folyós lesz a töltelék, de nem kell megijedni!) A tésztát kinyújtottam, beletettem egy piteformába, megszurkáltam az alját, és 200 fokos sütőben 10 percig sütöttem. Ezután a sütőt 160 fokra állítottam, beletöltöttem a tölteléket, és 35 perc alatt készre sütöttem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.