10/20087
Paradicsomos, túrós kockák
A múlt hét nagyon megtelt programokkal, teendőkkel, minden percét szorosan be kellett osztanom. Még szombatra is több dolog jutott, így a GBT-re is olyat kellett kitalálnom, amit péntek este el lehetett készíteni. Számtalan ötletem volt persze, végül ezt választottam, mert tetszett a színe:)
Vendégváró falatoknak is nagyon dekoratív, de előételnek, vagy vacsorára is elkészíthetjük.
Hozzávalók:
A paradicsomos masszához:
egy 40 dkg-os paradicsomkonzerv – amiben egyben vannak a paradicsomok
egy evőkanál olívaolaj
két gerezd fokhagyma
egy maréknyi mag nélküli fekete olajbogyó
3 tojás
9 dkg liszt
két csipetnyi bazsalikom (most szárított volt itthon)
só, bors
A paradicsomokat, az olajat, az összezúzott fokhagymát és a bazsalikomot egy fazékban 10 percig főztem. Hagytam kihűlni, majd hozzákevertem a felaprított olajbogyót, a felvert tojásokat, a lisztet és a fűszereket. A masszát beleöntöttem egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. (20/30 cm-es, ennél nagyobban nem érdemes próbálkozni, vagy növelni kell az adagokat.)
A túrós masszához:
negyed kiló tehéntúró (az eredeti receptben ricottával készült)
egy tojás
egy teáskanál oregánó
2 dkg liszt
só, bors
A hozzávalókat jól összekevertem, és egyenletesen elosztva egy-egy kanálnyit tettem a paradicsomos massza tetejére, majd villával kicsit szétlapítottam, elkevertem. Így. 200 fokra előmelegített sütőben fél órát sütöttem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
thesmile 2008.10.13. 17:56:00
A levendulaolajos Attila címét szeretném elkérni: thesmile@walla.com
Köszönöm
thesmile 2008.10.13. 22:35:00
Köszönöm a gyors és kedves választ!
Gabah 2008.10.14. 06:42:00
aztán egyre több külföldi gasztroblogban tűnt fel. Vártam a megfelelő alkalomra, -ami épp most lesz, hétvégén-, és lám, lám, megelőztél! ;-)
Finom lett?