27
06/2016
0

Mentás málnatorta sütés nélkül

sutesnelkulimalna.jpg
Azokra a napokra, amikor nincs erőnk bekapcsolni a sütőt. Ma ugyan már hűvösebb van, de attól tartok, jól jön ez még.

A kekszet piacon szoktam vásárolni, Német termék, gondolom, valami hasonló itthon is van a négybetűs boltok valamelyikében. Azért szeretem, mert nincs benne pálmaolaj, teljes kiőrlésű lisztből készül és csupán 13 százaléka cukor, szóval nem nagyon édes. Persze, bármilyen keksz jó a tortához, csak ha édesebb, lehet, hogy a krémbe nem kell ennyi cukor.

Mentás cukorral készült, sikerült is elkápráztatnom jó pár barátunkat. Nem gondolták volna, hogy ilyen kis dolgok ekkora változást tudnak okozni:)

Ja: és semmiképpen ne szorítsátok be egy dobozba ezt a tortát. Ebben a formájában is szállítható, és hát sokkal szebb, mint bezárva. A szabadság mindennek jót tesz.

Hozzávalók:

20 dkg keksz
25 dkg mascarpone
40 dkg tejföl
10 dkg mentás cukor
málna

A mascarponét összekeverem a tejföllel és a mentás cukorral.

Egy sor kekszet (8 darabot) elhelyezek egy tálcán, nagyjából megkenem a tejfölös krémmel. Megszórom málnával. Újabb réteg keksz, tejfölös krém és málna. Ezt ismételgetem még kétszer. Ha oldalt a kekszek ki szeretnének kiesni, vagy lekonyulnának, kitámasztom egy málnaszemmel.

Hűtőben egy-hat órán át érlelem, majd tálalom.

Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Paszuly facebook oldalát, itt megteheted. Instagramon is követhetsz.

Címkék: desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr568847472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása