11/20150
Brokkolikrémleves Tokaj Balzsam Gránátalmával
Fotó: Krumpli Béla
Mostanában nem nagyon volt olyan vendégség nálunk, ahol ne kerültek volna szóba a Tokaji Borecetek és Tokaj Balzsamok, és szinte kivétel nélkül az lett a vége, hogy tartottam egy spontán ecetkóstolót.
A bor- balzsamecetek maguktól beszélnek, a kóstolás után már nem nagyon kell hozzáfűzni semmit, arra viszont mindenki kíváncsi, hogy mihez szoktam használni őket. Nos, hát mindenhez. Amikor úgy érzem, hogy valamihez passzolhat, kii is próbálom. És legtöbbször bejön. És az egészben az a legjobb, hogy a különböző ízű balzsamecetekkel kedvemre kísérletezhetek, ha nem ízlik az egyikkel, kipróbálom a másikkal. A Tokaj Balzsamokat mindig a kész ételbe teszem bele, miután elzártam a gázt. Így érvényesül a legjobban az aromájuk.
Hozzávalók:
70 dkg brokkoli
2 ek vaj
1 kis fej hagyma
1 l zöldségalaplé
3-5 ek Tokaj Balzsam Gránátalma
só
márványsajt, pirított dió
A brokkolit megmossuk, levágjuk a szárainak a végét, majd feldaraboljuk. A hagymát apróra vágjuk. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, rádobjuk a hagymát, és puhára dinszteljük. Belekeverjük a brokkolit, felöntjük az alaplé felével, ha szükséges sózzuk, és fedő alatt puhára főzzük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd krémesre turmixoljuk. Hozzákeverjük az alaplé másik felét, felforraljuk. Elzárjuk a gázt, Tokaj Balzsam Gránátalmával ízesítjük. Tálaláskor megszórjuk márványsajttal, pirított dióval.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.