08/20150
Tour de Serpenyő: ajoharina
fotó: Krumpli Béla
A tegnapi sík szakasz után, ma Córdoba és Sierra de Cazorla között, mintegy 204 kilométeren tekernek a Vuelta versenyzői. A mai a második tényleges hegyi befutó a végén a második kategóriás Alto de Cazorla emelkedőjével.
A szakasz Jaen tartományban ér véget, ahol a ajoharina tipikus helyi ételnek számít. Leginkább krumpliból készítik, dehát a spanyolok a rántották is krumplival dúsítják.
Roppant egyszerű étel, és roppant fontos, hogy nagyon ízes alapanyagokat használjunk, édes, napérlelte paradicsomot például.
Hozzávalók:
6 gerezd fokhagyma
1 nagy paradicsom
1 méregzöld zöldpaprika
1 hagyma
1 szárított paprika (pl cseresznye)
1 közepes karfiol
2+3 ek olaj
2 csipet őrölt kömény
1 ek liszt
1 tk pirospaprika
víz
só
A paradicsomok héját lehúzzuk, és apró kockára vágjuk a zöldpaprikával, 3 gerezd fokhagymával és a hagymával együtt. A karfiolt megtisztítjuk, és rózsáira szedjük. Félretesszük. Három evőkanál olajban a maradék fokhagymákat és az apróra vágott szárított paprikát pár percig pirítjuk, majd megszórjuk egy csipet sóval és a köménnyel. Félretesszük.
A maradék olajat felforrósítjuk, rádobjuk a felaprózott zöldségeket, és fedő alatt 15 percig főzzük alacsony lángon. Rádobjuk a fokhagymás, köményes keveréket, és további 5-10 percig főzzük. Megszórjuk liszttel, felöntjük vízzel, beletesszük a karfiolt, és puhára főzzük.
Holnap Mamma következik.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.