09
08/2011
0

Caponata: szicíliai padlizsánsaláta

Fotó: Krumpli Béla



Szicíliai specialitás, melynek számtalan változata van. Padlizsánt, paradicsomot és szárzellert általában tesznek bele. Ezen felül mindenki úgy, és azzal ízesíti, amivel akarja. Keverhetünk bele olajbogyót, kapribogyót, tonhalat, szardellát, tenger gyümölcseit, kemény tojást, fenyőmagot. Tehetünk bele petrezselyemzöldet, mentát, esetleg más zöldfűszert. Ehetjük önmagában, előételként, mint ahogy Szicíliában teszik, vagy tálalhatjuk valamilyen hús mellé. Tökéletes nyári köret lesz belőle.

Az "alap" caponata így készül:

Hozzávalók:

1 nagy padlizsán
1 nagy paradicsom
2 db szárzeller
1 ek menta
0,5 dl olívaolaj


A padlizsánt és a paradicsomot megmosom. A padlizsánt apró kockákra vágom. A paradicsom héját lehúzom (ha másképp nem megy, forró vízbe mártom), és felkockázom, a szárzellet megpucolom, és felszeletelem, a mentát felaprítom. Az olajat egy nagy serpenyőben felforrósítom, beleteszem a padlizsánt, sózom, és állandóan kevergetem kb. 6-7 pecig. Rádobom a paradicsomot, a zellert és a mentát, majd további 5 percig kevergetem. Hidegen tálalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr245593639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása