21
02/2011
2

Pofonegyszerű fánk



Fotó: Krumpli Béla

Rohanós fánk? Egyszerű fánk? Joghurtos fánk? Nem tudom eldönteni, melyik név lenne az igazi, minden esetre ez egy remek alaprecept, amit ezerféleképpen lehet variálni. Készíthetjük ízesítés nélkül, ebben az esetben, hasonlóan a sima fánkhoz, lekvárral megkenve nagyon finom. De szórhatunk a nyers masszába sonkát, kolbászt, sajtot, fűszereket, vaníliát, aszalt gyümölcsöt, így - nem túlzok - fél óra alatt elkészülünk a vendégváró falatokkal. Jó válasz az "úgy ennék valami, mi legyen az?" kérdésre is. Arról nem is beszélve, hogy azok is nyugodtan megsüthetik, akik félnek az élesztős tésztáktól. Még szalag is lesz rajta!

Idén ilyen fánkot készítek húshagyó keddre - végre valami, amiről nem kések le a Paszulyon:)

A recept eredetileg a wellingtoni Hírmondó januári számában jelent meg.

Hozzávalók:

37,5 dkg natúr joghurt (a nagyobbik pohár)
egy teáskanál szódabikarbóna
pár csepp citrom
egy tojás
12-16 ek liszt
csipetnyi só
olaj a sütéshez

A joghurtot egy tálba öntjük. Beletesszük a szódabikarbónát, és csepegtetünk rá friss citromlevet. A tojással együtt jól összekeverjük. Annyi lisztet teszünk hozzá, míg körülbelül nokedli-sűrűségű tésztát nem kapunk. Serpenyőben felforrósítunk egy ujjnyi olajat, egy kanál segítségével "beleszaggatjuk" a fánkokat - egyszerre 3-4 darabot, hogy az olaj ne hűljön ki. A lángot kicsit kisebbre vesszük, 3-4 perc múlva megfordítjuk, és megsütjük a másik oldalukat is.

Hagyományos fánkitt, a Paszulyon.

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr985593682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ditta 2011.02.21. 14:18:30

Legtöbbször én is ezt a verziót szoktam elkészíteni,nagyon szeretjük,finom,és gyorsan elkészül tényleg,így ebéd után elfogadnék egy párta:-)

Mindennapi Manna 2011.02.21. 14:52:29

:)
süti beállítások módosítása