19
03/2010
2

Vérnarancsos spenótsaláta vinaigrette mártásal





Nem vagyok zöldségtermesztő, tehát fogalmam nincs, mit, hogyan csinálnék, ha abból élnék meg. Innen a harmadik emeletről viszont remekül el tudom képzelni, hogy új növényekkel is próbálkoznék, például egészen biztosan termelnék leveles kelt. Egész télen elvan a kertben, nem fagy ki, nem veszi el más elől a helyet, gyönyörű, tele van vitaminnal, ráadásul a méhek is imádják. (Bővebben itt írtam róla.) Hatalmas sikerem lenne a piacon, még akkor is, ha az emberek nagyon bizalmatlanok az ilyen új csodákkal szemben. Nyomtatnék mellé kis tájékoztatót, lefotóznám a belőle készíthető ételt, és kitenném, esetleg kóstolót vinnék. Erre lehet azt mondani, hogy az drága, de ha mi nem újulunk, változunk, milyen alapon várjuk a világtól, hogy azt tegye?



Szóval ameddig nem lehet a szomszédos piacon vásárolni, addig más forrásokra kell támaszkodnom. Legutóbb például Karcsi hozott egy nagyobb adagot Németországból. Készítettem belőle hagyományos egytálételt. Ritkaságából adódóan ünnepi ebéd lett belőle, a vendégek imádták. Néhány levelet pedig félretettem, annyira gyönyörűen fodrozódtak. Ezekből végül saláta született, téli zöld éhségünket remekül csillapította. Azóta többször készítettem már, spenótból is nagyon finom. Abból pedig már megjelent a friss!



Hozzávalók:

30 dkg spenót
két vérnarancs
három evőkanál olívaolaj
egy evőkanál ecet balzsamecet


A spenótot alaposan megmosom, egy törlőt kettéhajtok, közé teszem a leveleket, és szárazra lapítgatom. Kisebb darabokra tépem, beleteszem egy tálba. A vérnarancsot megpucolom, vékony karikákra vágom, ezeket negyedelem, ráteszem a spenótra.

A mártáshoz összekeverem az olajat az ecettel meg a sóval, mígnem homogén mártást kapok. Beleforgatom a spenótot és a vérnarancsot, azonnal tálalom.

Címkék: saláta

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr365593747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nana 2010.03.19. 20:52:26

csodálkozol, ha azt mondom, h 3 vérnarancs vár a kék tálamban egy desszertre, és egy salátára várva? :)

Mindennapi Manna 2010.03.21. 08:30:27

:)
süti beállítások módosítása