01
04/2009
2

Mag csere-bere a Hunyadi téri piacon



Cékla egy ideig Kanadában élt, és mindenféle, a semmiből született akcióban részt vett. Remek ötletei vannak, amihez igazából csak akarat kell, meg egy-két ember, aki megszervezi. A mag csere-bere is az ő ötlete volt, Gabó meg ráharapott.

Április 4.-én, szombaton 10-13 óra között mag- és növénycsereberére hívnak mindenkit a Hunyadi térre. A csarnok Csengery utcai bejáratánál lesznek/leszünk.



A meghívó szerint: "akkor is érdemes odajönni, ha csak ötlete van, hogy mit szeretne vásárolni a piacon a továbbiakban, amit eddig nem termeszt vagy nem árul abban a formában senki (én több fűszernövényt, szárított paradicsomot, római és egyéb salátákat, okrát, habanero paprikát, articsókát, vad leveleseket - csalánhajtást, salátaboglárkát, porcsint, komlórügyet, rengeteg egyebet is kívánnék)."

A magcsere világszerte ismert és felkapott, amikor beírtam a keresőbe magam is meglepődtem, milyen sok találatot dobott ki a google.

Lesznek cserépedények az Almásháza kerámiaműhelyből, illetve megoszthatjuk tapasztalatainkat arról, hogyan/hol lehet kertészkedni a város közepén. Ha valakinek nincs cseremagja, akkor is érdemes kilátogatni. Ötleteket, recepteket gyűjthet be, körülnézhet a piacon, megkóstolhatja Ilonka sajtjait, és megnézheti, hol lehet majd mángoldot kapni. Közben épül a piac közössége, közönsége, ez már majdnem olyan lesz, mint a Móniék piaca:)

Magunk nekünk sincs itthon, de kis meglepetést viszünk!

A részleteket az lmv oldalán lehet elolvasni.

Szeretettel várunk mindenkit!

Címkék: piac

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr415593799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anonymous 2009.04.01. 20:33:00

Ez tényleg nagyon jó ötlet! :) Köszönöm szépen! Szólok az ismerősünknek is, aki megrögzött paprika termesztő, mindenféle magja van, viszi csereberélni biztos! :)

Köszönöm szépen mégegyszer!!!!

Zsuzsi

Mindennapi Manna 2009.04.01. 20:52:00

Örülök, hogy tetszik, és köszönöm, hogy terjeszted:)
süti beállítások módosítása