19
03/2009
0

Piackutatók a budapesti piacokon


Az, hogy rajongok a piac(ok)ért, már kiderülhetett, hiszen a Hunyadi tériről (is) többször írtam már. Annak, hogy a Paszulyon elsősorban erről a piacról írok, leginkább az az oka, hogy három saroknyira lakunk tőle. Budapesten azonban vannak még piacok, ha nem is szabadtériek. Ezeken őstermelők is árulnak – szerencsére.

Budapest öt piacát térképezte fel az elmúlt hetekben három lány, a sorozat összes része megnézhető a noltv-n. A lányok öt piacot mutatnak be, szerintem nagyon szellemesen. A kisfilmekből kiderül, miért érdemes piacra járni, miért jobb őstermelőtől vásárolni, hol lehet finom tejfölt, almát, krumplit vásárolni. Mi a különbség az itthon és külföldön feldolgozott hús között, és miért nem lehet húsz főre őstermelőktől vásárolt áruból főzni.

Jééka mindegyik videóhoz írt egy-egy cikket is, én nagyon jól szórakoztam néhol magamra ismertem, néhol piacon ellesett pillanatok jutottak eszembe. Érdemes megnézni, elolvasni ezeket, az ember kedvet kap a piacozáshoz!

(A videók belinkelt címe a cikkekhez vezet.)

Robbantott csirke - Hunyadi téri piac



Fehérváron felment az ára a tejnek - A fehérvári úti csarnok



Gyökerek - Komjádi piac



Jelentés a giccsládából - Fővám téri Nagycsarnok



Döglött állatot vennék! - Fény utcai piac

Címkék: piac

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr645593808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása