20
06/2008
3

Csoda-csokigolyók




Születésnapi ajándék volt, picit bajban is vagyok, mert elfelejtettem, milyen csokigolyók voltak benne. Már régóta fel akartam tenni, valami mindig kiszorította, de most Krmpl megzsarolt. Azt mondta, ha nem teszem fel, megharagszik:)

A golyók között volt Candy’s aszalt meggyes gombóca, jobb oldalon középen, a sötétebb golyók. Mellettük Chili sós vajkaramellája, keserűcsoki bevonattal. A jobb szélen a Rafaello.

A doboz bal oldalán pedig a csoda-csokigolyók. A receptet Stephanietól kaptam, aki francia, és néhány évig Budapesten élt. Remekül tudott bánni a csokoládéval, elképesztő desszerteket varázsolt, és mindegyikben volt csokoládé. Természetesen csakis keserű.

A csoda-csokigolyó receptjét úgy teszem fel, ahogyan azt Stephanie átküldte, ekkor már kicst beszélt magyarul. Nálam ez a recept alap, ezt szoktam variálni. Rum helyett amarettot teszek bele, a közepébe egy szem mandulát, vagy kókuszlikőrrel készítem, és kókuszreszelékbe forgatom, de kevertem már bele kandírozott gyömbért is. Imádni szokták, a férfiak különösen. Azok is, akik egyébként nem szeretik az édességet. Sőt, az is megtörtént már, hogy barátnőm felhívott, azonnal adjam meg a receptet, mert kis híján összevesztek otthon az utolsó szemen.

A Rafaelloban Orsiék voltak nagymesterek. Több változatát olvastam, erre még nem akadtam rá.

A kis csoki kapszulákra pedig azért vagyok büszke, mert először készítettem, és sikerültek. Hiába olvastam, hogy ezzel már más is sikeresen megbirkózott. Hihetetlennek tűnt, hogy a papírt le lehet fejteni a vékony csokiról. A közepébe alkoholos áfonya került, és csak egy-kettőt nem sikerült befedni csokoládéval, mert kifolyt az alkohol. A kapszlik receptjét lásd itt.



Hozzávalók:

Csoda-csokigolyók:
25dkg csokoládé (sok % kakaó)
5cl habtejszín
7.5dkg vaj(kockára vágni)
1 nagy kanál cukor
2 tojás sárgája
2 nagy kanál rum vagy konyak.....
5dkg keserű kakaópor (főző)

Nagy lábasba vizet forralni a forró vízbe beletenni egy másik kicsi lábosba az összetört csokit és
keverni amíg folyékonnyá nem válik. A forró csokiba folyamatos keverés közben hozzá adni a
habtejszínt és utána a vajat és a cukrot és keverni, keverni. Fontos hogy ne vedd ki a forró vízből.
Ha folyékony és jól elkeveredett levenni a tűzről és kicsit hűlni hagyni és azután elkeverni benne az első tojássárgáját majd a másodikat is ezután elkeverni az alkohollal. Tedd a hűtőbe lefedve 2 órára.

Tedd egy nagy tálba a kakaóport és a csokikrémből egy kiskanállal tegyél a tenyeredbe és gyúrd golyóvá aztán hengergesd meg jól a kakaóban és ha mind kész van tedd minimum 4 órára a hűtőbe.
és ezután egy jó pasi nyalja le a csokit a kezedről!!!!!!!!

Rafaello
8 kanál tejpor
7 kanál porcukor
20 dkg vaníliás ostya (nápolyi)
20 dkg vaj
10 dkg kókuszreszelék

Összekevertem a tejport, a vajat, a cukrot és a lereszelt ostyát. Golyókat formáztam és megforgattam a kókuszban. (Ha időközben nagyon megpuhulna a vaj, mielőtt formáznánk, tegyük be a hűtőbe egy kis időre.)

Címkék: ajándék bonbon

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr215593954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsi 2008.06.20. 16:34:00

Szia!
Nagyon klasszak a bonbonok. A raffaellónál a vaníliás ostya alatt vaníliás nápolyit kell érteni? És mennyi az a tábla vaj? Köszi előre is: Zsuzsi

Mindennapi Manna 2008.06.20. 16:43:00

Pótlom a receptben is, 20 dkg vaj. ÉS igen, nápolyi. Köszönöm, hogy figyelmeztettél!

Zsuzsi 2008.06.20. 17:09:00

Szia!
Köszi a gyors választ! Nekem egy másfajta raffaello recept van meg, de ez nagyon tetszik, ki fogom próbálni. Szép napot!
süti beállítások módosítása