21
10/2017
0

A zsír kikerülhetetlenségével kapcsolatban

kicsizsirbela.jpg

Az olajfaligetektől meglehetősen messzire születtünk, nekünk a disznó maradt, meg az ő zsírja. A nagyanyáinknál még zsírral készült a linzer, a pogácsa, meg a pörkölt is, de abban sült a fánk is. Aztán elkezdtünk egészségesen élni, meg figyelni a kalóriákra, és a zsír felkerült a tiltólistára.

Pedig, ha fontos a hagyomány, akkor a zsír az elsők között van az alapanyagok között. Ha találós kérdés számunkra, hogy főztünk valamit, amit a nagyanyánktól tanultunk, de nem olyan az íze, akkor első körben hasonlítsuk össze az alapanyagokat. Ha a zsírt lecseréltük olajra, máris megvan a(z egyik) felelős. Az olajban sült étel soha nem lesz olyan, mint amit zsírban készítettek.

A folytatást a delejes derelyén olvashatjátok

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr2213047086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.