01
07/2016
0

Málnás, mentás csokoládétorta sütés nélkül

csoki_malna.jpgFotó: Krumpli Béla

Mert az nem lehet, hogy csokoládésból ne legyen sütés nélküli változat az Égigérő Paszulyon:)

Ugyanabból a kekszből készült, mint a sütés nélküli, mentás málnatorta, kevés zabkeksszel keverve, de kb bármilyen keksz jó hozzá. A teljes kiőrlésű lisztből készült, vagy a zab izgalmasabbá teszi. De ettem már olyat, amelyik amarettiből készült, és az is nagyon finom volt.

A tölteléknél a feketeribizlis tortát ismételtem, kisebb változtatásokkal.

Hozzávalók (4 kicsit, vagy 1 nagy tortához):

a tortalaphoz:
30 dkg keksz
16 dkg vaj

a gyümölcsös réteghez:
25 dkg málna
2 ek mentás cukor

a csokis töltelékhez:
2,5 dl habtejszín
20 dkg étcsoki (70%-os)
2 ek mentás cukor
1 ek méz
5 dkg vaj

ehető virágok, kekszmorzsa, málnaszemek a díszítéshez

A tortalaphoz a kekszből aprítóban kekszmorzsát készítek. A vajat megolvasztom, a kekszre öntöm, és jól összekeverem, hogy a keksz átnedvesedjen. Négy egyenlő adagra osztom , és belenyomkodom a formákba.

A málnát villával összetöröm, összekeverem a mentás cukorral és felforralom. Elzárom a tüzet, kicsit hűlni hagyom.

A csokis réteghez a tejszínt felforralom, beleteszem az apróra vágott csokoládét, a mentás cukrot és a mézet. Simára keverem benne a kockára vágott vajat is.

A kihűlt tésztára kenem a málnapépet, majd óvatosan ráöntöm a csokikrémet. Ha teljesen kihűlt, minimum két órára hűtőbe teszem, majd díszítem.

Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Paszuly facebook oldalát, itt megteheted. Instagramon is követhetsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr718857662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.