09
08/2013
3

Sósan édes chocolate chip cookie

Kép: Krumpli Béla

Kép: Krumpli Béla

Biztosan állíthatom, hogy világ egyik legjobb csokis keksze.

A viszonylag sok sótól lesz igazán izgalmas, ki ne hagyjátok. No meg attól a közel fél kiló csokiból, ami kell bele.

A recept Mr. Chocolate-tól származik, az eredetihez képest a cukor mennyiségét csökkentettem jelentősen.

Hozzávalók:

22 dkg puha vaj
20 dkg cukor
2 tojás
47 dkg liszt
1/2 ek só
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
45 dkg csokoládé (étcsokival a legfinomabb, de mehet bele maradék minőségi tejcsoki is)

A csokoládét apró darabokra vágom. A vajat habosra keverem a cukorral, egyenként hozzáadom a tojásokat. Belekeverem a lisztet, a szódabikarbonát, a sütőport és a sót, majd a csokoládét. Golyókat formálok a tésztából, sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem, és 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütöm. Ekkor még nagyon puha, de néhány perc múlva megszilárdul.

Ilyen, és ehhez hasonló kosarakat az Oltári Bazárból lehet beszerezni.

Címkék: keksz

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr505593512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cesar 2013.08.29. 08:09:14

This is cool!

Anonymous 2013.10.07. 12:31:15

A nagymamád sajtos pogácsa receptjét beírnád nekem? A zsúrpogácsa is nagyon finom. Köszönöm. Éva

Mindennapi Manna 2013.10.07. 19:53:20

Kedves Éva, köszönöm a visszajelzést! A Paszuly hamarosan megújul, és akkor felteszem a pogácsát is. Kis türelmet kérek:)