24
04/2013
0

Almás zellerkrémleves

Kép: Krumpli Béla
Kép: Krumpli Béla

 Egy újabb leves, amit muszáj szeretnem.

A zeller is sok ízesítést kibír, sőt, sok ízzel párosítva lesz még finomabb, pikánsabb. Ezzel a levessel akár egy ünnepi ebédet is el lehet indítani. Sonkamorzsával szórtuk meg, amit a nekünk készített sonkából készítettünk. (És aminek úgy estünk neki, hogy le se fotóztuk egészben. Pedig még soha nem volt olyan sonkánk, amit nekünk készítettek.)

A levest laktózallergiások kókusztejjel készíthetik.

Hozzávalók:

3-4 dkg vaj
2 hagyma
3 savanykásabb alma
1 zeller a zöldjével együtt
1,5-2 l alaplé
1-2 dl tejszín

bors
sonkamorzsa, pirított szeletelt mandula, petrezselyemzöld a tetejére

A hagymát, a zellert és az almát megtisztítom, kockákra vágom. A vajon megdinsztelem a hagymát, majd rádobom a zellert és az almát, és néhány percig kevergetem. Felöntöm az alaplével, sózom, borsozom, majd puhára főzöm. Pürésítem botmixerrel, tejszínnel ízesítem. Tetejét megszórom kedvem szerint valamivel, és tálalom.

Váncsa István receptje.

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr475593522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.