18
05/2012
2

Essencia főzőiskola, Bicsár Attila, málnás zöldborsófőzelék



Az Essencia Főzőiskolában jártam, Bicsár Attila főzelékes kurzusán. Az Alabárdos étterem séfje a "főzzünk egyszerűen" jegyében néhány főzeléket meg salátát készített, no megy egy meglepetés-desszertet. Közben sok-sok ötletet, praktikát osztott meg velünk.

Fűszeres olajokkal, sült és marinált zöldségekkel, fűszerekkel kezdtük: (ezek akár gasztro-ajándéknak is szuperek, néhány hétig elállnak a hűtőben.)


Készült sült spárgasaláta, narancsos, bazsalikomos rebarbara mártással és édesköménnyel (a zsenge spárgát teljesen fölösleges előfőzni, ezt a rebarbara mártást szerintem még Krmpl is megenné):


Tejfölös uborkasaláta panírozott pisztrángrudacskákkal (az uborka kifacsart levét el ne dobjuk, abban van minden ízanyag, a halat így a gyerekeknek is el lehet adni):


Tökfőzelék cukkinitempurával (a főzelék nem más, mint párolt zöldség több lével, a tempurát mindig jeges vízzel készítsük, a kapor olaj formájában kerül rá):


Málnás zöldborsófőzelék, mentás, kecskesajtos bundás kenyérrel (a menta és a zöldborsó remekül passzol, ezt egészíti ki a málna, nem csak színben, de ízben is):


Magyaros Cézár saláta (kolbász és kolozsvári szalonna chipsszel, kacsamájjal, ebben a formájában a férfiak is imádni fogják):


Flambírozott eper, tejbegrízhabbal és bazsalikomcukorral (az epret jó minőségű borssal ízesítsük, a frissen őrölt bors nem mindig jó minőségű is, a tejbegrízhab nagyon jópofa):


Azt hiszem ilyen főzőkurzusokra még a húsosoknál is nagyobb szükség van. Ha egyre több helyen lennének ilyen, ehhez hasonló zöldségételek, végre értelmet és létjogosultságot nyerne az "egészséges, finom főzelék" kifejezés. Sőt, még szépnek is nevezhetnénk. Arról nem is beszélve, hogy külföldiek előtt is büszkélkedhetnénk a zöldségételeinkkel, egyáltalán, a magyar konyhával:)

A képeket köszönöm az Essenciának!

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr825593553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robert Nagy 2012.05.18. 14:20:04

Köszi szépen a képes beszámolót, igen jó kurzus és este lehetett!
Spec. a málna-zöldsborsó kombináció nálam nagy kedvenc, főleg desszertekben, de sós ételekben is többször próbáltam. Menta helyett vaníliával és némi tejjel kiegészítve szerintem igazán tökéletes. Egyébként zöldspárgával is nagyon jól működik a málna (és a vanília, valamint a tej).

Mindennapi Manna 2012.05.21. 08:58:32

:) Málnával még nem ette zöldborsót, na de ezentúl... Vaníliával is kipróbálom, feltétlenül.
süti beállítások módosítása