14
05/2012
0

Illatos fenyőszirup

Fotó: Krumpli Béla

Érdekes az ember emlékezete. Esküdni mertem volna, hogy gyerekkoromban minden évben hatalmas mennyiségű fenyőszirupot tettünk el. Éreztem az illatát, az elképesztő finom fenyőillatot. Ehhez képest anyukám azt mondja, egyszer készítettünk mindössze.

Muszáj volt kipróbálnom. Az illata és a színe pont olyan, mint amire emlékeztem. Kis adagot főztem, desszertek mellé kínálom majd, cseppenként.

Hozzávalók:

fenyőrügy (rövidtűs fajta)
cukor
víz

A rügyeket alaposan megmosom, beleteszem egy fazékba, és annyi vizet öntök rá, hogy bőven ellepje. Kis lángon egy-másfél órát főzöm. Leszűröm, a fenyőlevet lemérem, és súlyával azonos mennyiségű cukrot adok hozzá. Alacsony lángon besűrítem, sterilizált üvegekbe töltöm.

Címkék: innivaló

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr825593555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.