25
01/2012
2

Bubble and squeak

Fotó: Krumpli Béla

Angol röszti, ahogy Krmpl nevezi. Vagyis tört krumpli megbolondítva egy kis szalonnával, kelbimbóval. Fenséges.

Ne tapadásmentes serpenyőben süssük, mert soha nem pirul meg, akkor pedig pont a legfinomabb falatoktól fosztjuk meg magunkat.

(Beletettem néhány szem lila krumplit, a fotón az látszik nyomokban.)

Hozzávalók:

2 ek liba-, vagy kacsazsír
7-8 szelet bacon
2 hagyma
3 gerezd fokhagyma
0,5 kg kelbimbó
80 dkg krumplipüré, vagy összetört főtt krumpli


A kelbimbót 15-20 perc alatt puhára főzöm. A hagymát megpucolom, felvágom apróra. A bacont kis kockákra vágom. Egy serpenyőben megolvasztom a zsírt, beleteszem a szalonnát, és megsütöm, majd beleteszem a hagymát, az összetört fokhagymát, üvegesre dinsztelem. A kelbimbót kézzel összenyomom, összekeverem a krumplival és a hagymás zsírral. Ha szükséges, sózom. Pogácsákat formálok, és kevés zsírban addig sütöm mindkét oldalát, míg megbarnul, és kicsit odaragad a serpenyő aljához. Széles lapáttal, az odaragadt részt felkaparva fordítom meg.

Fűszeres tejföllel kínálom.

GoodFood recept alapján.

Címkék: reggeli-vacsora

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr175593583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vanca 2012.01.25. 20:17:03

Ez egyben husi és köret is! :-) Nagyon jól hangzik!

Mindennapi Manna 2012.01.25. 20:53:21

Igen, jól lehet lakni vele:)