10
11/2011
1

Sütőtökös csirkemáj

Fotó: Krumpli Béla

A sütőtök a csirkemájjal is jó párost alkot. Ez a hirtelen összedobott ebéd is bizonyította.

Hozzávalók: (két főre)

20 dkg tisztított csirkemáj
1 nagy fej hagyma
30 dkg apró kockára vágott sütőtök
1 dl száraz fehérbor
1 tk őrölt és zöld koriander
3 ek olívaolaj
2 ek vaj

bors

A hagymát vékony szeletekre vágom, majd az olaj és a vaj keverékén megdinsztelem. Ráteszem a csirkemájat, egy-két percig pirítom, majd beleöntöm a sütőtököt, őrölt korianderrel ízesítem, tovább kevergetem két-három percig, majd felöntöm a borral, és fedő alatt puhára párolom. Sózom, megszórom frissen őrölt borssal, apróra vágott zöld korianderrel, és tálalom.

Címkék: főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr85593608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seafalcon 2011.11.10. 23:18:37

Ez klassz!
Vittem!
Szeretem a májat, és most a sütőtök is nagy kedvenc lett.