15
04/2017
0

Diós, csokoládés torta pészáhra

peszahitorta_kicsi.jpg

Fél éve tartogatom ezt a receptet, hogy pont az ünnepkor kerüljön ki a Paszulyra, erre kicsin múlott, hogy nem késtem le vele az egész pészáhot, pedig hát nem egy egyestés ünnep.

11
04/2017
0

Kuku sabzi – perzsa rántotta

perzsa_kicsi.jpg

A kuku egy tojás alapú, vegetáriánus iráni étel. Mondhatjuk, hogy perzsa frittata: az enyhén felvert tojásba mindenféle összetevőt és fűszert szórnak, majd enyhén olajozott serpenyőben mindkét oldalát megsütik.

05
04/2017
2

Nagymama vastag palacsintája - rekonstruáltuk a receptet!

lapotya_1.jpg

Amikor a múltkori bejegyzés megszületett, már tudtam, hogy nálunk a töltött lapotya nem úgy nézett ki. Azt azonban, hogy 24 óra múlva már megsütöm a következő, tökéletes vastag palacsintát, álmodni sem mertem. Azt hittem, ez sokkal hosszabb idő lesz.

30
03/2017
2

Kiderül a lapotya titka? Kísérletek No. 1

lapotya.jpg

Amennyire nincs nyoma szinte sehol*, majdnem, hogy azt kell gondolnom, a lapotyát csak a mi családunkban ismerték.

28
03/2017
0

Tavaszi paratha

lepenykenyer.jpg

„Jó volna, ha még száz évig járna a Hunyadi téri csarnokba, hajolgatna nyögve a parasztasszonyok kosara fölé, hogy beleturkáljon a kemény húsú fehér paprikákba, nincs-e hibás közte. Megemeli a párosan összekötözött csirkéket, és  fitymálva kérdi, mit mer kérni értük a gazdájuk. És amikor meghallja az árat, szörnyülködik; hiszen ezek nem is csirkék, hanem verebek! Legföljebb varjak! De a nehéz tyúkokat, tömör húsú kakasokat meg épp azért ócsárolja, hogy súlyosak. Vének biztosan, és a bögyük, ihol-e, tele van kukoricával.”