17
12/2017
0

Mindenki kedvence: kókusztejes máktorta

kicsimakos.jpg

Amikor édesapa megszületett, vidéken, a gyerekek csendben tartásához még bőven az egyik legelterjedtebb módszer a máktea volt. Rongyot mártottak bele, és azt a csecsemők orrához tették. Kénytelenek voltak beinhalálni, majd szépen belealudni.

15
12/2017
0

Nagytata

nagytata_99.jpg

2013

Arról, hogy ő valaha is meg fog halni, idén januárban kezdett el beszélni. Igaz, tavaly decemberben, a születésnapján, a 102-en már csak nevetve, inkább rám hagyva mondta, hogy igen, jó lenne még vagy öt évet élni. És olyan köszönőbeszédet mondott, hogy csak kapkodtuk a fejünket.

09
12/2017
0

Hurkával töltött alma

kicsi_hurkasalma.jpg

Kolozsváron ázaléknak neveztük, Krmp , mióta ismerjük egymást, nevet ezen. Az elején természetesen fogalma nem volt, miről beszélünk. Véres hurka, májas hurka, így ismerte ő is. Az ázalék szót ma már teljesen másra használják, ahhoz, hogy megtudjuk, valaha a haszonállatok, – disznó, juh, szárnyas – aprólékát jelentette, még a google-n is lapozgatni kell.

01
12/2017
0

Hulladékcsökkentés magyar design termékekkel

kicsigraf.jpg

Photo by Gary Chan on Unsplash

Két hete kezdtem el a nejlonmentes kihívást, kíváncsi voltam, hogyan lehet a mindennapokban kikerülni a nejlonzacskót, szatyrot.

25
11/2017
0

Ettetek már vörösáfonyás krumplipürét?

kicsiafonyas.jpg

A krumplipürét két dolog miatt érdemes ízesíteni: egyrészt akkor is finom lesz, ha éppen íztelen krumplit fogott ki az ember, másrészt kell a változatosság, nagyon izgalmas ízkombinációkat kapunk, ha belekeverünk mondjuk egy kis áfonyát.