21
10/2017
0

A zsír kikerülhetetlenségével kapcsolatban

kicsizsirbela.jpg

Az olajfaligetektől meglehetősen messzire születtünk, nekünk a disznó maradt, meg az ő zsírja. A nagyanyáinknál még zsírral készült a linzer, a pogácsa, meg a pörkölt is, de abban sült a fánk is. Aztán elkezdtünk egészségesen élni, meg figyelni a kalóriákra, és a zsír felkerült a tiltólistára.

30
09/2017
0

Rózsás, csokis energiagolyó

rozsagolyo.jpg

Az egyik kávézóban van egy nagyon finom rózsás energiagolyó, amelyiknek a receptjéért elég régóta nyúz egy barátnőm. Merthogy annyira nagyon aranyos, hogy kinézi belőlem: én csak ránézek valamire, és máris tudom, hogy pontosan miből van.

12
09/2017
0

Sült szilvaízes "derelye"

kicsiszilvas.jpg

A nagy szilvalekvár főzésről egy kis vödörnyi félig kész, már nem cibre, még nem fekete szilvalekvárral tértünk haza.

08
09/2017
0

Kóstoltatok már cibrét?

foalekvar.JPG

És akkor amikor nem is számítottam rá, eljutottam egy szilvaíz főzésre, nagymama szülőfalujába, Magyarlétára*.

29
08/2017
0

Vajon pirított rókagomba kukoricapürével

rokagombakukoricaval.jpg

Egy hónapja vagyunk lassan Kolozsváron, és csak tegnap sikerült eljutnunk gombászni. Egészen hihetetlen, máskor négy napba is belefér egy távolabbi kirándulás.