09
02/2017
0

Vegetáriánus székelykáposzta erdei gombával

vegaszekelykap_pasz.jpg

Az utóbbi időben egyre több interjút, riportot, beszámolót olvasni arról, hogy világhírű, Michelin csillagos séfek nyitnak vegetáriánus, de legalábbis olyan éttermet, ahol az étlapon alig van hús. Fenntarthatósággal magyarázzák: kellő mennyiségű állat tartásához olyan mennyiségű legelő és termőföld szükséges, amennyit már nem nagyon bír el a föld.

03
02/2017
0

Fanyar, gyönyörű, finom: duplán citromos sütemény

citromos_kicsi.jpg

Akkor ez most muffin? - kérdezték tőlem, és az az igazság, hogy fogalmam nincs. Még mindig szívesen mondom magamról, hogy muffint még soha nem sütöttem, de tulajdonképpen nem ismerem a muffin meghatározását.

31
01/2017
1

17 tipp arra, hogyan dobd fel a krumplipürét

pure.jpgFotó: Krumpli Béla

Van pár étel, amely fillérekbe kerül, nálunk azonban nem azért kerül az asztalra, hanem mert imádjuk. Ilyen a krumplipüré. Nem mint köret, hanem teljes értékű, önálló fogás. Nem bírunk betelni vele.

28
01/2017
0

Gesztenyés eton mess

etonmess.jpg

Gyerekkoromban sokszor elképzeltem, hogy egy olyan házban élek, amelyben a különböző szobák különböző stílusban vannak berendezve. Lett volna egy népi bútorokkal és tárgyakkal berendezett szoba is, a többire nem emlékszem.

26
01/2017
0

Pasta con le sarde

pastaconlesarde.jpg

Szicíliában többször is megfogadtam, hogy itthon soha nem készítek ottani ételeket, mert ha nincs autentikus alapanyagom, mit sem ér az egész. Aztán persze itthon mindig átértékelődnek ezek a fogadalmak, és eljutok oda, hogy mégiscsak szicíliait eszünk.