28
04/2017
0

A múlt század piknikjei

1904: mindenki kivonult - Forrás: Fortepan Állítólag hétfőn már gyönyörű idő lesz, el lehet kezdeni a piknikszezont. A Városligetben, a Margitszigeten, a Rómain, a Kopaszin, vagy egyszerűen a Duna parton. A Lánchídtól északra, a pesti oldalon van egy szakasz, ahol órákig lehet üldögélni, nézni a…

26
04/2017
0

A legjobb tejes pite titka

Mióta csak királybúzából és bácskából sütök, sőt, egészen frissen őrölt lisztekkel dolgozom, új távlatok nyíltak ki előttem. Tapintásra még nem tudom megállapítani a lisztről, hogy mennyire jó, ahogy nagymama tette, de azt látom, érzem, hogy mennyire más a végeredmény.

15
04/2017
0

Diós, csokoládés torta pészáhra

Fél éve tartogatom ezt a receptet, hogy pont az ünnepkor kerüljön ki a Paszulyra, erre kicsin múlott, hogy nem késtem le vele az egész pészáhot, pedig hát nem egy egyestés ünnep.

11
04/2017
0

Kuku sabzi – perzsa rántotta

A kuku egy tojás alapú, vegetáriánus iráni étel. Mondhatjuk, hogy perzsa frittata: az enyhén felvert tojásba mindenféle összetevőt és fűszert szórnak, majd enyhén olajozott serpenyőben mindkét oldalát megsütik.

05
04/2017
2

Nagymama vastag palacsintája - rekonstruáltuk a receptet!

Amikor a múltkori bejegyzés megszületett, már tudtam, hogy nálunk a töltött lapotya nem úgy nézett ki. Azt azonban, hogy 24 óra múlva már megsütöm a következő, tökéletes vastag palacsintát, álmodni sem mertem. Azt hittem, ez sokkal hosszabb idő lesz.