31
01/2017
2

17 tipp arra, hogyan dobd fel a krumplipürét

Fotó: Krumpli Béla Van pár étel, amely fillérekbe kerül, nálunk azonban nem azért kerül az asztalra, hanem mert imádjuk. Ilyen a krumplipüré. Nem mint köret, hanem teljes értékű, önálló fogás. Nem bírunk betelni vele.

28
01/2017
0

Gesztenyés eton mess

Gyerekkoromban sokszor elképzeltem, hogy egy olyan házban élek, amelyben a különböző szobák különböző stílusban vannak berendezve. Lett volna egy népi bútorokkal és tárgyakkal berendezett szoba is, a többire nem emlékszem.

26
01/2017
0

Pasta con le sarde

Szicíliában többször is megfogadtam, hogy itthon soha nem készítek ottani ételeket, mert ha nincs autentikus alapanyagom, mit sem ér az egész. Aztán persze itthon mindig átértékelődnek ezek a fogadalmak, és eljutok oda, hogy mégiscsak szicíliait eszünk.

24
01/2017
1

Gyömbéres sárgaborsófőzelék

Ha Balassi Bálint lennék*, most megénekelném a sárgaborsófőzeléket, annyira finom lett. És mindenkit sajnálok, akinek van valami rossz élménye, és elzárkózik a további kóstolástól, mert ez tényleg nagyon jó lett.

23
01/2017
3

Amit mindenképpen meg kell kóstolnod Szicíliában

  Antipasti-s pult a piacon Számomra nem volt egyértelmű, de szicíliai utazásunk óta kiderült, hogy az átlagosnál felkészültebben érkeztünk a szigetre, már ami a gasztronómiát illeti. Még itthon utánanéztem, hogy miket és hol érdemes megkóstolni, illetve minden házigazdánkat kikérdeztük, hogy…