26
06/2017
0

Toszkán csirkecomb

kicsicsirke2_1.jpg

Úgy néz ki, türelmünk lakást termett. Pedig voltak pillanatok, amikor amikor nem nagyon hittem magam sem, hogy létezik olyan ingatlan, amely nekünk is tetszik. És most lám-lám, megtaláltuk, sőt, azonnal ismerős szomszédokat is, lesz kihez átszaladni tojásért, dióért, ha a miénk elfogyott, a bolt meg messze van.

Mondjuk iszonyú nagy szerencse, hogy egyáltalán nem kellett sietnünk a megtalálással. És, hogy lazák voltunk. Az ingatlanosok csak fogták a fejüket, amikor rákérdeztek, hogy mégis mit és hol keresünk, mi meg nem tudtunk egzakt választ adni a kérdésükre. Páran ki is oktattak, ezt sem értem, hogy miért nem lehet jogom nem tudni pontosan, hogy mit akarok. Ha tudtuk volna, az lett volna a baj, hogy túl konkrétak az elképzeléseink. Nem is ingatlanos segítségével találtuk meg.

És igen, van kert is, pont akkora, amekkora elbírható. Az én elképzelésemben ugyanis legalább héthatárnyi nagyságú élt, amit aztán nézhettem volna, mert megművelni nem tudom.

A kertet már teljes mértékben beültettem, a fügén kívül lesz mandulafa, somfa, talán egy barack is, most kicsit hajlok a kivi felé is, amiből egyből kettő kell, fiú, meg leány, egy fenyő se lenne rossz… Itt tartunk most, és biztosan van olyan, amit már kitaláltam, csak most kifelejtettem. És persze fekete ribizli bokorra feltétlenül szükségünk van, azt sürgősen ki kell találni, honnan szerezzük be. Vagy majd nevelek párat, néhány éve véletlenül sikerült, barátnőmék kertjében pont most váltak termővé. Pechemre ők is imádják, mondta, hogy azt nem adja vissza. Mondjuk nem is megőrzésre adtam oda.

Ne menjen kárba a maradék bor, mutatunk néhány receptet, aminél fel tudod használni!

Tehát még pár hónap, és már lesz megbízható sütőm is, akkor megyek kovászos kenyeres tanfolyamra is, Gabihoz. Csuda izgalmas ez a periódus, amikor az embernek várnia kell, addig meg csak tervez, tervez. És olyan ételeket készít, amelyekhez nem kell sütő, bár ebben a melegben egy megbízható sütővel a konyhában is pont az történik, hogy nem használják. Ahogy Ágika mondta, a pizzát most süsse meg a pizzás, otthon semmi pénzért se tesszük.

Ez a csirke pont jó volt, hamar megfőtt, kellően illatos és nyárias volt. Paradicsomból azért nem ajánlok többet, mert „ellecsosódik” a végeredmény.

Ahogy az látszik, zöldborsó fasírttal tálaltam, meg fokhagymás vajon megpárolt brokkolival.

Hozzávalók:

2 db csirkecomb
1 ek apróra vágott fokhagyma
1 paradicsom
1 ek balzsamecet
1 dl száraz fehérbor
1 maréknyi friss bazsalikom

5 ek hidegen sajtolt napraforgó olaj

A csirkecombokat lebőrözöm, és a felforrósított olajban mindkét felét megsütöm. Közben apróbb darabokra vágom a paradicsomot, a fokhagymát. Kiveszem a megpirult combokat az edényből, beledobom a paradicsomot, fokhagymát, felöntöm a borral, belekeverem a balzsamecetet, sózom. Felforralom, visszateszem a combokat, és fedő alatt puhára párolom.

Tálaláskor megszórom a frissen aprított bazsalikommal.

Ötlet innen.

Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Paszuly facebook oldalát, itt megteheted. Instagramon is követhetsz.

 

Címkék: főétel húsos

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr1912619429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása