28
02/2017
0

Csokoládétorta liszt és olajos magvak nélkül

csokis_600.jpgFotó: Krumpli Béla

Ez az a lisztmentes csokitorta, amelyben a lisztet nem helyettesítjük semmivel. Se alternatív liszttel, se őrölt olajos maggal.

Elég sokat kísérleteztem a fajtájával. A legtöbbel az volt a bajom, hogy nagyon emlékeztet a kakaós rántottára. Túlságosan is.

A téma azonban érdekelt, így nem hagytam fel a kereséssel, és lám-lám, türelmem rózsát, csokitortát termett. Nagy boldogság ez nekünk, az utóbbi három hétben háromszor sütöttem, Elég gyors, nagyon finom, semennyire sem bonyolult. Pusztán egy baj van vele: meg kell várni, míg teljesen kihűl, csak akkor lehet szeletelni. Na és ez az, ami nem rövid idő.

Hozzávalók (18-20 cm-es tortaformához):

200 g csokoládé (70%-os)
150 g cukor
150 g puha vaj
½ tk só
1 tk vaníliakivonat
116 g víz
4 tojás

a tálaláshoz tejszín

Ha tudatosan vásárolod be az alapanyagokat, sokat megtakaríthatsz! Kattints a takarékos bevásárlás 4 pontjáért!

A csokoládét a cukorral aprítóban apróra daráljuk. A vizet felforraljuk, beledobjuk a kockára vágott vajat, és a cukros csokoládét. Addig kevergetjük, míg egynemű nem lesz. A tojásokat szétválasztjuk,  a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat belekeverjük a csokoládés keverékbe, hozzáadjuk a sót, a vaníliakivonatot. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjéket.

Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. (Akkor van kész, amikor már nem úgy remeg, mintha folyékony volna.)

Teljesen kihűtjük, cukrozatlan tejszínhabbal kínáljuk.

Recept BBC - Food nyomán.

Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Paszuly facebook oldalát, itt megteheted. Instagramon is követhetsz.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr4212301297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása