23
07/2016
2

Croziflette - francia rakott tészta

Roppant izgalmas volt a tegnapi nap a touron, érdemes megnézni a szakirodalom idevágó képriportját. Szóban legyen elég annyi, hogy 146 kilométerrel, egy első, egy második, egy kiemelt, és hegyi befutóként egy újabb első kategóriás heggyel kellett megbirkózniuk a versenyzőknek.

22
07/2016
1

Ezeket egye, ha Marokkóban jár!

Nyaralás, külföldi utazás kapcsán egyre többen részesítik előnyben az olyan különleges úti célokat, mint Marokkó. Látnivalói és páratlan természeti értékei mellett konyhája is mindenképpen szót érdemel, hiszen többféle nemzet gasztronómiai sajátosságai rányomták bélyegüket annak jellegére.

21
07/2016
0

Bulgur pecsenyelében, csicseriborsóval

Krmpl, valami általunk még nem ismert ok miatt, nem eszi meg a pecsenyelevet. Picit locsol a köretre, vagy a húsra, de tulajdonképpen elhanyagolható mennyiséget.

20
07/2016
3

Variációk sós ordás pitére

Az orda az egyik legromlékonyabb tejtermék, vagy tejszármazék. Amikor a pultban napok óta heverő ordán az áll, hogy friss, akkor azt lehet tudni, hogy: 1. nem friss 2. szinte biztos, hogy valamilyen tartósítószert adtak hozzá. Bővebben erről itt írtam.

19
07/2016
0

Mit együnk Görögországban?

Görögország nem csak ókori nevezetességeiről és páratlan szépségű tájairól híres, hanem bizony gasztronómiája is mindenképpen figyelmet érdemel. Területén járva megéri betérni valamelyik helyi tavernába, és végigkóstolni mindazokat az ínyencségeket, melyek magukon viselik a görög konyhaművészet…

süti beállítások módosítása