08
12/2016
0

Gasztroajándék, amivel mindenkit leveszünk a lábáról

festettcukor_blog.jpg

Egy ötlet, nem recept. Általában frenetikus hatással, érdemes kipróbálni:) A befelé fordulós adventi időszakban remek időtöltés.

Nekem az ehhez hasonló, pepecselést igénylő ajándékok készítése mindig nagyon jól esik, elképesztő mennyiséget vagyok képes elkészíteni. Tavaly annyi kockacukrot festettem, hogy bőven jutott idénre is úgy, hogy elég sokat szétosztottam. Mondjuk szerencsére, mert idén még az átlagosnál is sűrűbbre sikeredett a december. Például egy héten belül kétszer is hazautazunk Kolozsvárra – és ezt most egyáltalán nem panaszként mondom:)

A kockacukrokhoz nem kell hozzá különösebb rajztehetség, pár vonalat az is tud húzni, akinek iskolás kora óta nem volt ceruza a kezében. És ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy ceruzát, ecsetet, vagy írókát tartunk a kezünkben. Írókát minden nagyobb élelmiszerboltban árulnak, a cukorgyöngyök környékén kell keresni, a Dr.Oetker termékek között. Négy szín van egy dobozban, ezekkel elég szép mennyiségű kockacukrot meg lehet festeni. Mondjuk nyolc darabbal még többet, nekem például nem volt elég egy doboznyi, nem tudtam leállni.

Hozzávalók:

kockacukor
íróka

Az írókával a kockacukorra rajzolunk, majd pár percig hagyjuk száradni. Csinos zacskókba csomagoljuk, vagy beleszórjuk a cukortartóba, és gyönyörködünk bennük.

Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Paszuly facebook oldalát, itt megteheted. Instagramon is követhetsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr1212028977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása