13
11/2016
0

Lisztmentes, fűszeres morzsasüti

fuszeresmorzsasuti.jpg

Ha gyorsan kell valami édeset készíteni, és eper, vagy körteszezon van, akkor nekem a morzsasüti jut eszembe.

Számtalan variációját készítettem már: cukormenteset, mézzel, nyírfacukorral, több, vagy kevesebb fűszerrel, pohárban, tálkában, tepsiben. Most ez búzalisztmentes lett. Ha figyeltek arra, hogy a zab gluténmentes is legyen, akkor a gluténérzékenyek is örülnek majd.

A fűszerekkel lehet kísérletezni, bármelyik elhagyható, vagy lecserélhető.

Nálunk a zabliszt kávédarálóban készül, ha készen veszem, mindig, de mindig a molyok járnak a legjobban.

Hozzávalók:

a morzsához:
85 g zabliszt (zabpehely megdarálva)
85 g olajos mag (mogyoróval a legjobb)
45 g apró szemű zabpehely
60 g cukor
75 g vaj
1/2 tk só

vaj a sütőforma kikenéséhez

a gyümölcshöz:
750 g körte, alma vegyesen
50 g cukor
1/2 tk fahéj
1/4 tk szegfűszeg
1/4 tk kardamom
1/4 tk csillagánizs

A gyümölcsök magházát kivágjuk, ujjbegynyi kockákra vágjuk, megszórjuk a cukorral és a fűszerekkel. Félretesszük.

A morzsához a magvakat durvára vágjuk, összekeverjük a száraz hozzávalókkal, leöntjük az olvasztott vajjal és összedolgozzuk.

A sütőformát vastagon kivajazzuk, egyenletesen eloszlatjuk benne a gyümölcsöket. Rászórjuk a morzsát, és 190 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

Görög joghurttal tálaljuk.

Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Paszuly facebook oldalát, itt megteheted. Instagramon is követhetsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr4111956023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása