30
10/2016
1

Amarettos körtetorta, 18+

Fotó: Krumpli Béla Egy ideje figyelem, hogyan lehet az, hogy sok sütő-főző barátnőmnek szinte üres a konyhapultja. A minap is alaposan szemügyre vettem Pankánál a konyhát, és nála egy kis kancsóban elférnek az akasztható, „kéznél kell lennie” cuccok. Nálunk az ilyen-olyan habverőkkel, dagasztókkal,…

29
10/2016
1

Gyomorkímélő banánkenyér

Az egészségünk egyik legfőbb őrzői a probiotikumok, azaz azok a baktériumok és élesztőgombák, melyek képesek megfékezni a betegségeket okozó baktériumok elszaporodását. Serkentik az immunrendszert, visszaállítják a bélflóra egyensúlyát és a helyes emésztést, segítik a méreganyagok kiürülését.

26
10/2016
0

Ilyen indiait nem látott még a világ!

Mi történik, ha egy indiai származású étteremtulajdonos Magyarországon alapít családot, és a gyerekei elérik a kamaszkort? Egyszer csak szembesülnie kell azzal, hogy a gyerek kerek perec kimondja: a pizza jobb, mint az indiai, hiszen ki lehet választani, hogy mi kerüljön a tésztára.

20
10/2016
0

Színek az esőben: sütőben sült csirkenyársak

Fotó: Krumpli Béla Az elképzelésünk az volt, hogy ha rozmaring ágakra húzzuk a sütnivaló húst, meg mindenféle mást,  mire megsülnek rozmaringízűek lesznek.

17
10/2016
0

A siksze flódnija

Fotó: Krumpli Béla Van ez a dolog a sikszével. Sok éve élek úgy, hogy kicsit könnyűvérű siksze vagyok, más nem is lehetek, Pásztor megmondta. Erre kiderül, hogy például a lengyel nyelvben, meg az amerikai angolban a siksze egy teljesen semleges szó. Semmivel nem akarnak többet közölni vele mint…