27
07/2016
0

Gyomorkímélő recept: lazac és avokádó egy kis salátával

gyomorkimelo-recept-1.jpg

Valami igazán frissítő, egészséges, és a gyomor számára is kímélő ételre vágyna? Fontosnak tartja, hogy szervezete hozzájusson mindazokhoz a mikro-, és makrotápanyagokhoz, amelyekre mindenképpen szüksége van az egészség megőrzéséhez?

Nem csak nyári szezonban ajánlott a lazac és az avokádó társítása, melyet egy kis salátával kiegészítve teljes értékű és rendkívül finom ételt kaphatunk.

Gazdag fehérje-, és tápanyagtartalom

Az avokádó gazdag telítetlen zsírsavakban. B-, C-, E-, és A-vitaminokban, de kalciumot, vasat, foszfort és káliumot is bőven tartalmaz. Fogyaszthatjuk pirítósra kenve, mártásként, tonhallal, vagy az említett lazaccal kombinálva. Ez utóbbi egyébként kiemelkedő omega-3 zsírsav tartalommal rendelkezik, és íze is nagyon finom. Főként a diétázók és fogyni vágyók részesítik előnyben, de bárki számára ajánlott, aki szeretne tenni egészségéért. Alacsony kalóriatartalma magas fehérjetartalommal társul, ami nélkülözhetetlen a diétás étrendet követőknek.

Rostokban gazdag zöldségek köretként

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a növényi eredetű alapanyagok előnyben részesítését. A zöldségek nem csak vitamintartalmuknak köszönhetően ajánlottak mindenkinek, hanem azért is, mert a rostokban gazdag étkezés rendkívül fontos az egészséges emésztés érdekében. A hétköznapokban hajlamosak vagyunk elfeledkezni erről, ennek pedig többek között puffadás, görcsök és kellemetlen feszítő érzés lesz a következménye.

Emésztési problémák, hányinger, gyomorrontás, vagy antibiotikumos kúra okozta kellemetlenségek esetén is remek választásnak bizonyulnak a probiotikumok, melyek aktívan hozzájárulnak az egészséges bélflóra megőrzéséhez, valamint helyreállításához.

Így készül a gyomorkímélő finomság!

Választhatjuk a házilag elkészített lazacot, de dönthetünk a konzerv változat mellett is. A hús fűszerezése végtelenül egyszerű, hiszen a sütéshez tengeri só, bors és egy citrom leve szükséges, s már mehet is bele a hal az olívaolajba. Az avokádót tálalhatjuk cikkekre vágva, vagy akár pürésítve is. Ízlés dolga, hogy a zöldségeket belekeverjük-e az avokádókrémbe. Sokak szerint ízlésesebben mutat, ha az avokádó darabok mellett kap helyet némi zöldsaláta, koktélparadicsom, fokhagyma, lilahagyma. A saláta összetételét egyébként variálhatjuk kedvünk szerint, tehetünk bele idényjellegű zöldségeket. Jó étvágyat a főétkezésként, vagy akár este is fogyasztható egészséges, gyomorkímélő finomsághoz! (X)

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr518916996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása