31
05/2016
0

Kókuszos epertorta liszt nélkül

epres_540.jpg
Meg laktóz nélkül. Meg lehetne cukor nélkül is, de én inkább cukorral sütök mostanában, mint mással.

Az eper lehetne annyira jófej, hogy a színét jobban megtartja.

Szerintem az fontos, hogy az olajos magokat daráljuk, ne aprítsuk. Aprítva teljesen másképp viselkednek, ezt saját tapasztalat alapján állítom:)

Nagyon szaftos a végeredmény, nem kell mellé semmi, csak néhány eper dísznek:)

Hozzávalók:

40 dkg eper
15 dkg cukor (xilit, eritrit)
5 tojás
8 dkg kókuszreszelék
8 dkg darált dió
9 dkg darált mandula
csipetnyi só

Az epret botmixerrel pürésítem. A tojásokat enyhén felverem villával, majd összekeverem a többi hozzávalóval.

Egy kapcsos tortaformát kibélelek sütőpapírral. Beleöntöm a masszát, és 180 fokos sütőben kb 60- 70 perc alatt megsütöm. Megvárom, míg kihűl, csak hidegen lehet szeletelni!

Tálaláskor eperrel díszítem.
További epres desszertek a Paszulyról:
Epres, feketeribizlis galette
Bolyhos epertorta bodzával
Citromkrémes diós tekercs illatos eperkompóttal
Epres, rebarbarás morzsasüti fekete borssal meghintve

Ha tetszett a bejegyzés, kövess a facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr398762004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása